De agenda van 2020 is afgewerkt. Wat een bijzonder jaar hebben we achter de rug. Een jaar waarin we nagenoeg alle boekingen hebben moeten afzeggen vanwege het Coronavirus dat de hele wereld tot op vandaag in zijn greep heeft. In de maand februari van dit jaar hebben we in de Hervormde Kerk Elim nog een mooie jeugddienst mogen begeleiden maar daarna was het niet meer toegestaan om samen te oefenen of op te treden, ook de eerste boekingen van 2021 hebben we moeten annuleren. Dankzij goede samenwerking en voorbereidingen hebben we de kerstnachtdienst in de Gereformeerde Kerk Nieuweroord Noordscheschut nog wel geheel Coronaproof kunnen verzorgen. De uurvullende kerstnachtdienst was live via de stream te volgen. We hebben mooie feedback mogen ontvangen over de dienst. Mooi dat het op deze manier doorgang kon vinden maar een bomvolle kerk werd wel door menig kijker/luisteraar gemist en ook voor ons als band met geluidsman kunnen we dit wel bevestigen. We verlangen ernaar om weer, samen met de mensen die naar onze optredens komen, God te verhogen en te aanbidden. 

We willen iedereen bedanken die de band een warm hart toedraagt en voor het vertrouwen die we het afgelopen jaar mochten ontvangen en wensen iedereen een gelukkig, gezegend en bovenal een heel gezond 2021 toe. Heel graag tot ziens op een van onze optredens in het nieuwe jaar zodra dit weer mogelijk is.

Even een update over de laatste ontwikkelingen omtrent de band. We zitten in de tweede golf van het coronavirus en het is volgens de laatste richtlijnen van het RIVM niet toegestaan om als band samen te komen. We respecteren deze beslissing van onze overheid en wachten geduldig af wanneer het weer toegestaan is als band samen te komen om te oefenen. We hebben nog steeds voor dit jaar een kerstnachtdienst in onze agenda staan en we zijn gevraagd om deze volledig te verzorgen. Daar is natuurlijk veel voorbereiding voor nodig en ook de kerstnummers vragen de nodige oefentijd van de bandleden. Nu dit oefenen als band op dit moment niet mogelijk is wordt het toch wel spannend of er voldoende tijd over blijft om goed voorbereid de dienst te kunnen verzorgen.
We gaan van het positieve scenario uit en dat houdt in dat we eind november de oefenavonden weer op kunnen pakken zodat de kerstnachtdient in de Gereformeerde Kerk van Noordscheschut gewoon door kan gaan. De dienst begint om 21.00 uur en zal ook via de live-stream te volgen zijn.
 
Blijf gezond en Gods zegen gewenst.

De vakantie zit er weer op. We zijn allemaal lekker uitgerust en klaar voor de start van het nieuwe seizoen. Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat we optredens hebben moeten afzeggen en ook voor de komende tijd geen nieuwe optredens kunnen verzorgen. We hebben de kerstnachtdienst in Noordscheschut wel voor dit jaar in onze agenda laten staan. We gaan deze uurvullende dienst, mits de regels niet aangescherpt worden, volledig verzorgen. We hebben dus ruimschoots de tijd om deze goed voor te bereiden. Laten we blijven bidden dat er geen tweede golf komt.

We hebben nu ook mooi de  tijd om ons repertoire aan te vullen met nieuwe liedjes én we zijn druk bezig met het schrijven van eigen nummers. We hopen in de loop van dit seizoen een demo op te nemen met eigen materiaal. In oktober staat er een fotosessie met fotografe Janneke Masselink op het programma. We hopen dat de foto's net zo mooi worden als de vorige keer maar dat gaat haar vast en zeker lukken. Kortom, genoeg te doen na de vakantie. Blijf gezond en Gods zegen gewenst en wat ons betreft heel graag tot gauw.

De laatste oefenavond voor de zomerstop zit er op. Wat een heerlijke afsluiting van een toch wel heel bijzonder seizoen waarin er heel veel is gebeurd. Een seizoen waarin we mochten stilstaan bij het vijfjarige bestaan van de band, ons 50 ste optreden hebben gehad, afscheid hebben moeten nemen van onze bassist Marc maar ook het seizoen waarin we Henri welkom mochten heten als nieuwe bassist binnen de band. Het seizoen waarin de band in Haulerwijk de gehele dienst mocht verzorgen, wat een geweldige reacties hebben we mogen ontvangen. Een fijne startzondag in het dorpshuis van Geesbrug maar ook de tentdienst in Elim samen met de christelijke motorclub CMA was heel bijzonder, volgend jaar willen we opnieuw samen met hen de tentdienst op Elim verzorgen. Aan de ontmoetingsdienst in Hoogeveen en de kerstavonddienst in Drijber denken we met warme gevoelens terug en ook de jeugddienst in Elim was genieten.

En ineens was daar het coronavirus waardoor we de rest van de optredens dit seizoen moesten annuleren. Ook de oefenavonden konden niet meer doorgaan en we moesten tot 3 juni wachten om de draad weer op te kunnen pakken waar we gebleven waren. In deze periode hebben we wel onze apperatuur weer spik en span kunnen maken en hebben inmiddels ons eerste eigen nummer geschreven. We hopen volgend seizoen een demo met eigen werk te kunnen maken en ook een nieuwe fotoshoot voor de website staat op de agenda, kortom, genoeg te doen na de zomerstop.

Maar nu gaan we genieten van een welverdiende zomervakantie. We willen iedereen bedanken voor het vertrouwen en boeken van de band, allen die de moeite genomen hebben om naar onze optredens te komen maar ook iedereen die de band een warm hart toedraagt. Een hele fijne vakantie allemaal en heel graag zien wij U en jou bij één van de optredens in het nieuwe seizoen.

Blijf gezond en Gods zegen gewenst.

Ook de speciale ochtenddienst op 5 juli 2020 in de Hervormde Kerk Elim gaat helaas niet door vanwege het coronavirus. Het beloofde een hele mooie openluchtdienst te worden die we als band zelf mochten verzorgen maar we zien geen mogelijkheid om het door te laten gaan vanwege de beperkingen vanwege het coronavirus dus hebben we samen met de organisatie besloten om deze speciale dienst af te gelasten. Heel erg spijtig maar we hebben een nieuwe datum afgesproken namelijk 7 maart 2021. Ook deze ochtenddienst mogen we zelf verzorgen en het thema blijft "Gods grootheid". 

We gaan ons de laatste weken voorbereiden op een welverdiende vakantie en brainstormen voor het kerstrepertoire en de uurvullende kerstdienst eind dit jaar. Ook is er tijd om ons repertoire aan te vullen met nieuw materiaal en eigen nummers. Kortom, genoeg te doen voor de vakantie. Blijf gezond en Gods zegen gewenst.

Ook de speciale ochtenddienst op 14 juni 2020 in de Gereformeerde Kerk Hollandscheveld gaat helaas niet door vanwege het coronavirus. Het beloofde een hele mooie dienst te worden samen met goochelaar Elmar Hofstee maar we zien geen mogelijkheid om het door te laten gaan omdat er maar 30 mensen in de kerk mogen komen dus hebben we samen met de organisatie besloten om deze speciale dienst af te gelasten. Heel erg spijtig maar misschien een keer op een andere datum, wie weet..

We komen als band in juni weer bij elkaar om de oefenavonden weer op te pakken. Twee maanden lang was dit niet mogelijk maar we mogen eindelijk weer van onze overheid samen spelen. We hebben de laatste maanden elkaar alleen via de telefoon gesproken en wat hebben we samen muziek maken voor de Heer gemist. Het gaat nu de goede kant op maar laten we voorzichtig blijven zodat deze moeilijke tijd die achter ons ligt niet eenvoudig terug kan keren. We gaan ons nu voorbereiden op de openluchtdienst van 5 juli aanstaande achter de Hervormde Kerk Elim, een uurvullende dienst die we zelf gaan verzorgen. De dienst begint om 10.00 uur en het thema is "Gods Grootheid". Graag tot dan.

  

Copyright © 2021 STRICTA VIA. All Rights Reserved. Design and template by Joomedia Responsive Joomla Templates.